Friday, May 25, 2012

Friday, May 4, 2012

Expect the unexpected

Uik ! Apa kes pulop aku dijemput jadi reviewer ni. IEEE conference pulak tu. Diri sendiri punya paper pun dok menggagau lagi. Ape pun aku accept jugak invitation ni sebagai menambah pengalaman dan ilmu di dada. Echeche... (yeker tew..). Dah nama pun academician, jangan banyak komplen, dah memang keje aku lar tu. (Huk..huk..huk..walaupun keje aku bertambah, aku pasrah..:) peace..)

**********************************************************************************
Dear Mrs. Azrin Hani Abdul Rashid:


You have been recommended for your expertise. It is our pleasure to take this opportunity to invite you and render your expertise to ISBEIA 2012 by providing technical reviews and participation in this research sharing gathering. Your support will help ensure trend of excellence and is poised to reach new milestones in years to come.


We would like to invite you to join forces, and register as a reviewer and serve on the technical program committee for ISBEIA 2012 (2012 IEEE Symposium on Business, Engineering & Industrial Applications).


Regards,
Zulhabri Ismail
General Chair, ISBEIA 2012
***********************************************************************************


p/s: Malam ni stay up review paper. Say no to malas2. Play more, learn more. Eh silap, review more, learn more. Kennn..

Thursday, May 3, 2012

What a blast !! Weeehheeeuww

Me workplace aka me workshop
*********************************************************************************
(Petikan dari web I Luv Islam.com)

Daripada Ibn Umar RA sesungguhnya Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud:
"Sesiapa yang menuntut ilmu kerana selain daripada Allah SWT ataupun menghendaki menuntut ilmu (sebaliknya) selain daripada Allah SWT, maka disediakan tempat duduknya daripada neraka." [HR Tarmizi]

MasyaAllah, jika terpesong niat, maka nerakalah padahnya. Menuntut ilmu bukan untuk lulus, bukan untuk mendapat kerja yang bagus, bukan untuk dikatakan orang yang bijak atau pelbagai lagi niat yang lain melainkan hanya kerana Allah SWT.

Imam syafie pernah berkata "Tidak diperolehi ilmu kecuali dengan bersabar atas kesengsaraan."

Sahabat Rasulullah SAW sendiri menulis jika ingin menuntut ilmu, adakah kita lebih baik dari mereka dengan tidak menulis apa yang dipelajari?

Abu Hurairah berkata: 
"Tidak ada seorangpun daripada sahabat Rasulullah SAW yang paling banyak meriwayatkan hadis kecuali Abdullah bin Amr bin al Asr, maka sesungguhnya dia telah menulis dan aku tidak menulis" [HR Ahmad dan Baihaqi]

 **********************************************************************************

Moral of the entry untuk diri sendiri: Rajinkan diri untuk terus menulis dan menulis artikel ilmiah hasil penyelidikan kerana Allah dan demi kepentingan sejagat dan bersabarlah..:)